Conclusions

En primer lloc, he de dir que em sento satisfet per haver pogut dur a la pràctica quelcom que havia pensat que podria resultar útil. I és que, després d’haver passat moltes hores jugant, entrenant i mirant bàsquet, havia arribat a la conclusió que calia modernitzar i millorar les pissarres dels entrenadors. Ara el meu projecte de digitalització d’una pissarra de bàsquet ha esdevingut una realitat.

Per altra part, com que abans de crear la meva aplicació multimèdia per a pissarra digital havia “explorat” el mercat de productes ja existents, no vaig partir de zero i hi he pogut incorporar detalls que, segons el parer de diversos entrenadors i la meva experiència, poden resultar molt útils, en especial els que tenen a veure amb la plasmació gràfica de les trajectòries dels jugadors i de la pilota. Ara bé, estic segur que, amb la pràctica continuada, es podran identificar molts aspectes a millorar en la pissarra digital que he dissenyat. És un projecte encara obert, i no només al seu perfeccionament, sinó també a la incorporació de noves jugades d’estratègia que l’entrenador consideri convenients.

 

 

A més a més, crec que ja és hora que, dins del món del bàsquet, comencin a emprar-se tecnologies que facilitin la comunicació entre jugadors i entrenador. No té sentit que, als temps morts dels partits, l’entrenador hagi de parlar a crits als seus jugadors, que ni tan sols així el poden escoltar. No té tampoc gaire sentit que dibuixi jugades en una pissarra en situacions de molt d’estrès, ja que sovint només són comprensibles per a ell. Si es potencia un canal de comunicació visual, si l’entrenador ja pot tenir planificades i emmagatzemades jugades clau o d’estratègia, tot resultaria més senzill.

 

Però, a banda de situacions de partit, i donada la meva implicació en l’esport de base, voldria que aquesta pissarra digital fos útil sobretot a les noies i nois que volen aprendre i jugar a bàsquet i als seus entrenadors i entrenadores. I, molt especialment, a aquells nois i noies que, per tenir sordesa o problemes d’oïda, necessiten comunicar-se més visualment; crec que també ajudarà a jugadors de baixa visió, ja que la tecnologia permet engrandir les imatges i canviar-ne els colors.

Evidentment, poso aquesta aplicació per a pissarra digital a disposició de tothom, La major satisfacció serà que sigui útil al major nombre de persones possible.

 

imatge partit