Notícies sobre el treball (2012)

captura de pantalla del bloc

Entrevista del bloc Android+

Link

La consellera d'ensenyament, Irene Rigau, visita l'Exporecerca Jove 2012 i s'entrevista amb l'Adrià.

Link a la notícia

rigau1
rigau2

Entrevista al Mundo Deportivo. Link

captura mundodeportivo

entrevista

Entrevista al programa Tu diràs de RAC 1, diumnegue 8 d'abril de 2012

logo rac 1

caratula programa

Web del Bàsket Vilassar de Mar

captura web vilassar

logo baloncesto

Entrevista a Baloncesto politicamente incorrecto. http://baloncestopoliticamenteincorrecto.blogspot.com.es/

ara

Queda un minut de partit i encara cal una cistella per guanyar. L'entrenador demana temps mort i reuneix l'equip, enmig de la cridòria ensordidora del públic. Al mig de la rotllana de jugadors, una tablet. Un clic i la jugada que els ha de donar la victòria es reprodueix sobre una pista virtual.

No és la NBA però ho podria ser, si elsoftware ideat per Adrià Arbués acaba el camí de l'èxit encetat a la fira catalana Exporecerca Jove 2011. La seva pissarra digital per a entrenadors de bàsquet va guanyar el primer premi d'aquest certamen l'any passat, que consistia a viatjar a Pittsburgh per participar en la Fira Internacional de Ciència i Enginyeria Intel, la trobada de recerca més gran del món per a estudiants preuniversitaris. Cap allà se'n van demà ell i la guanyadora d'aquest any, Glòria Macià, que ha ideat un programa informàtic per predir l'evolució de certs trets genètics.

 

Els dos joves poden dir amb orgull que han desenvolupat la seva primera idea innovadora abans i tot d'arribar a la universitat. L'Adrià fins i tot l'ha patentada, tot i que no té intenció de comercialitzar el seu programa. "Voldria que s'utilitzés a les categories base del bàsquet català", diu. De fet, és precisament del bàsquet base d'on va sorgir la idea. L'Adrià, que ara fa primer d'enginyeria en sistemes audiovisuals, juga des de petit al Club de Bàsquet Vilassar de Mar, en què també entrena nens de 8 anys. "Veia els garbuixos que fan els entrenadors a la pissarra al temps mort, amb tot l'estrès i el soroll, i vaig pensar que calia una solució", explica. Sobre la seva pissarra pots arrossegar els jugadors amb el dit per dibuixar els seus moviments i es poden reproduir animacions de jugades concretes. "Existien programes similars però molt més bàsics i només per a iPad", apunta. La seva innovació li ha valgut -a més d'un 10 al projecte final del batxillerat- sis premis de recerca, entre ells aquest viatge, finançat per la Fundació CatalunyaCaixa.

 

ara2

ara1