Entorn Digital Tangible: Geometria compartida

logo del Scratch Conference

Projecte presentat al Scratch Connecting Worlds Juliol 2013 Barcelona

cartell

Aquesta web presenta un projecte de creació d'un entorn digital tangible, un projecte de disseny i creació d'una aplicació multimèdia a partir de radiofreqüència amb l'utilització de peces físiques, d'objectes.
Es tracta d'aplicar la tecnologia de la radiofreqüència, una tecnologia d'identificació tal com diu el seu nom en anglès RFID (Radio Frequency IDentification) per un ús educatiu, un ús didàctic.

L'objectiu ha estat el poder crear un espai per treballar amb ordinadors accessible per a tothom.

S'aplica la identificació d'objectes per radiofreqüència, RFID (Radio Frequency IDentification) per un ús educatiu, un ús didàctic. 

En activarse el “tag” amb un lector de radiofreqüència, l'ordinador -mitjançant programacions creades per relacionar-los- respon a l'usuari i li permet seguir fent una sèrie d'exercicis.

Els ordinadors porten programació feta amb dos programes diferents. Els programes emprats han estat: Toca-Toca i Scratch.

Les activitats geomètriques són un motiu, com podia haver estat qualsevol altre, per plantejar una manera d'accedir a les informacions digitals intentant eliminar barreres d'accés als continguts.

logo ciencia en accion

Projecte realitzat per Joan Gelabert (jgelabert@gmail.com) i Jesús Arbués (arbues@gmail.com).
Aquest projecte ha merescut el Primer Premi a "Ciencia en Acción 13" celebrat al Cosmocaixa d'Alcobendas (Madrid) a l'octubre del 2012, dins de la Modalitat de "Ciencia, Ingenieria y Valores. Link a la web:
http://cienciaenaccion.org/
Al vídeo que teniu en aquesta pàgina us podeu fer una idea de com funciona el tema de les peces físiques, l'ordinador i la programació corresponent. El tema està més desenvolupat en altres apartats.

Aquest projecte s'ha fet en dos idiomes: català i castellà.

Obra colocada bajo licencia Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License