Saltar la navegación

Picsart

logo picsart

Aquesta App ha estat el programa estrella de l'experiència.
Es tracta d'un programa molt senzill en aparença però que té moltes possibilitats.
Alguns alumnes ja el coneixien.
Els treballs realitzats amb Picsart van ser diversos. El primer va consistir en obtenir una foto de cada alumne -no cal esmentar que a aquestes edats una de les coses que més gasten els joves és l'opció de càmera de fotos de mòbil- i creant una capa transparent per sobre poder dibuixar-se a ells mateixos. Els resultats són molt interessants.

imagen collage

En realitzar aquest tipus de treball ens adonem que seria convenient disposar de llapis amb una punta de goma per poder fer uns traços més delicats que els que ens proporciona el dit. Hi ha bolígrafs de propaganda que la part superior on cal premer ja porten una petita goma que ens pot servir.
Aquest treball va servir per introduir el treball en capes, per a la majoria d'alumnes molt desconegut. El incorporar una capa d'un color determinat, fer desaparèixer la capa de la foto i deixar només el resultat els va semblar a la majoria una solució molt acceptable.
Un altre aspecte que ens va ajudar molt Picsart va ser amb l'ús de l'opacitat. Permetia poder pintar zones amb pinzells grans i d'una forma molt suau, la idea de crear ombres es va introduir sola.

imagen picsart

El programa permet desar el treball en format Picsart (Save draw) i també guardar-ho com a imatge (Save Image). En guardar com a imatge perd les capes i es fusiona tot. Convenient desar-ho en tots dos formats.
L'app permet crear un vídeo de tot el procés de creació.

 

Amb Picsart es poden fer moltes més coses, com ara col·lagos, aplicar efectes a les imatges, etc. Una setmana de treball ha estat insuficient per treure tot el partit de l'aplicació.