Saltar la navegación

Tema metodològic

tablets en el aula

Quatre idees del que hem vist amb l'ús de les tablets:
És aconsellable que els alumnes treballin en grups de 4 alumnes mínim, d'aquesta manera aquell que descobreix alguna possibilitat de l'app pot comunicar a la resta de forma més immediata. El treballar en grup ha ajudat molt a superar les dificultats inicials.
Fer un calendari d'ús.
Fer una llista d'assignació de tablet per alumne.
Creació d'un entorn on recollir els treballs realitzats.
Saber com es posa en marxa, com es suspèn i com es tanca una tablet.
Tenir preparada una informació de com connectar-se a la wifi del centre. Saber nom i contrasenya.
Conèixer com es baixen les apps. Avisar que normalment es demana una contrasenya de la tablet per permetre la baixada de les apps. Conèixer-la (per part dels professors).
Conèixer com organitzar les apps en la tablet, com crear carpetes. Saber com és crea una carpeta en android.
Si l'ús de les tablets ha de ser per diferents grups tenir preparat algunes indicacions per evitar que s'esborrin o es manipulin informacions d'altres alumnes.
Un aspecte a tenir en compte és el de saber que una mateixa app es presenta de forma molt diferent, en alguns casos, si s'obre en un ipad o en un tablet. Les diferències solen ser molt grans cosa que no aconsella treballar amb els dos suports i menys el preparar-los amb un per utilitzar l'altre.
És convenient que el professor encarregat de posar en marxa una experiència d'aquest tipus tingui en el seu poder un dispositiu amb el qual provar uns dies abans de portar-los a l'aula.
L'última consideració és que cal donar informació de la manera o maneres de guardar el que es realitza. Es pot guardar per tornar a editar o es pot guardar com a resultat definitiu (normalment com a imatge). Aquest tema ens ha donat molts mals de cap ja que els alumnes guarden, moltes vegades, sense tenir la precaució de saber on i, ni tan sols, posen un nom significatiu a l'arxiu. És convenient donar instruccions molt concretes abans de començar a treballar. Cal evitar frustracions del tipus "i ara no puc millorar-ho?"

nois treballant amb tablets